en site fr site ja site日本語

Over het kantoor

Alex van den Heuvel arbeidsrecht jurist
Geboren: 1969 te Voorburg (opgegroeid in het Westland)
Opleiding:
  • Universiteit Utrecht, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, cum laude
  • Universiteit Leiden, Faculteit der Letteren
  • Universiteit Leiden, specialisatie Arbeidsrecht
  • Artec Neval, specialisatie Arbeidsrecht, cum laude
Eerdere professionele ervaring:
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
  • UN High Commissioner for Refugees (UNHCR)
  • Amnesty International Nederland en London Secretariat
Talen: Nederlands, Engels, Frans, Hebreeuws

Van den Heuvel Arbeidsrechtjuristen is een toegewijd en ambitieus kantoor, onder leiding van mr. drs. G.H.A. (Alex) van den Heuvel. Van hem kunt u verwachten dat uw zaak de aandacht krijgt die hij verdient en dat hij zich, met praktische instelling, inzet om voor u de meest wenselijke en bestendige uitkomst te verkrijgen, buiten rechte of via procedure wanneer geboden.

Mr. Alex van den Heuvel is een ervaren jurist, cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, met jarenlange werkervaring bij grote nationale en internationale organisaties, zowel overheid als non-profit, zoals de IND, de Verenigde Naties en Amnesty International. Zijn eerste expertise bouwde hij op in vreemdelingen- en vluchtelingenrecht en mensenrecht (waaronder de fundamentele arbeidsrechten behoren die in Nederland reeds sinds jaren in de wet verankerd zijn). Zijn werk bracht hem naar landen als Israël, Eritrea en Engeland, waar hij bij elkaar genomen een aantal jaren heeft doorgebracht. Zodoende spreekt hij verscheidene talen: vloeiend Engels, goed Hebreeuws en Frans op werkniveau.

In 2013 besloot hij terug te keren naar Nederland om zich toe te leggen op Nederlands en Europees arbeidsrecht. Hiertoe heeft hij het huidige kantoor opgericht. Naast zijn rechtenstudie in Utrecht heeft hij twee specialisatie-opleidingen arbeidsrecht afgerond (eveneens cum laude), waaronder een PAO opleiding arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden, populair bij vele advocaten die zich willen toeleggen op dit vakgebied.